Lediga jobb

Gör ditt nästa karriärsteg med hjälp av oss.

Spontanansökan

Kommunikatör/Content manager

Stockholm
Rekrytering

Är du en skicklig skribent med vana av att producera redaktionellt innehåll för webb, nyhetsbrev och sociala medier?

Barndiabetesfonden söker nu en kommunikatör/content manager som vill vara med och driva insamling till den livsviktiga typ 1-diabetesforskningen.

Barndiabetesfonden kämpar för en framtid utan typ 1-diabetes genom att stötta forskning som syftar till att förebygga, bota eller lindra typ 1-diabetes hos både vuxna och barn. Vi är Sveriges största finansiär av forskning kring typ 1-diabetes, men insamlingen står inte i paritet till sjukdomens allvar och omfattning. Det är vår övertygelse att forskningen, så länge den får ett ökat stöd, kan leda till ett botemedel mot typ 1-diabetes till år 2040. Vi befinner oss i en expansiv fas och söker nu dig som vill vara med på en viktig tillväxtresa. Under de kommande åren har Barndiabetesfonden stort fokus på att öka vår insamling till forskningen. Allt för att nå vårt mål – att bota typ 1-diabetes!


Den vi söker

Vi söker dig som är en skicklig skribent och som har erfarenhet av enklare bild- och videoredigering. Du har vana av att arbeta i publiceringsverktygen Optimizely (Episerver), Mailchimp, Meta Business Suite och Hootsuite. Vidare har du relevant utbildning inom digital kommunikation, media eller journalistik och kan kombinera dina kompetenser i uppdraget.


Kvalifikationer

Som person är du social, lyhörd och strukturerad i ditt arbetssätt. Du har en god känsla för det skrivna ordet och kan skapa kommunikation som ger effekt. Barndiabetesfonden är en liten organisation med stort engagemang. För att trivas i rollen bör du därför ha ett lösningsorienterat och pragmatiskt förhållningssätt.

Vi söker dig som:

• Har minst tre års arbetslivserfarenhet från redaktion, marknadsavdelning eller byrå.

• Har relevant utbildning inom journalistik, marknadsföring eller digital kommunikation.

• Är en effektiv och skicklig skribent.

• Har god förmåga att producera engagerande och målgruppsanpassad kommunikation.

• Är skicklig på att göra research och som snabbt kan omvandla komplex information till lättbegriplig information.

• Har erfarenhet av olika publiceringsverktyg.

• Har vana av att driva och följa upp kommunikation i sociala medier.

• Har erfarenhet av att initiera, anpassa och utvärdera olika kommunikationsinsatser.


Meriterande

• Erfarenhet av att arbeta i en insamlingsorganisation.

• Kunskap om typ 1-diabetes.

• Erfarenhet av att producera forskningskommunikation.


Om arbetsplatsen

Vi är en liten och engagerad insamlingsorganisation som befinner oss i en mycket spännande expansiv fas. Som en del av vårt team har du en roll med stort ansvar och får arbeta med engagerande och skickliga kollegor. Vi vill fortsätta att utveckla en insamlingsorganisation i toppklass där du som kommunikatör kommer spela en mycket viktig roll. Vi jobbar aktivt för att alla våra medarbetare ska ha en hållbar arbetsmiljö och trivas på jobbet.


Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är en heltidstjänst med placering i Stockholm och avser en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Intervjuer genomförs löpande och vi tar helst emot din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 2 juni 2023. Skicka in din ansökan genom att mejla ditt CV och ett personligt brev till jobb@barndiabetesfonden.se

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta generalsekreterare Åsa Soelberg på 

asa.soelberg@barndiabetesfonden.se

Tillbaka